IMG_4926_
Fondpaket

Lagom

RISKINFORMATION: HISTORISK AVKASTNING ÄR INTE EN GARANTI FÖR FRAMTIDA UTVECKLING. DE PENGAR DU PLACERAR I VÄRDEPAPPER KAN BÅDE ÖKA OCH MINSKA I VÄRDE. RISKEN FINNS ATT DU INTE FÅR TILLBAKA HELA DET INVESTERADE BELOPPET.

Sparande är som ett maraton, inte en sprint.

Det bästa sparandet är det med rätt risk. Ett sparande som tillåter att man fortfarande sover gott om natten även om det stormar på börsen. I det här paketet får du ett förslag på fonder som passar dig som gärna vill vara med på aktiemarknaden men inte fullt ut. Portföljen balanseras upp med ett par räntefonder som sänker risken i sparandet.

Aktier är den tillgång som över tid gått bäst och bör gå bäst. Man får helt enkelt betalt för att investera i bolagen istället för att låna ut pengarna till exempelvis banken.

Problemet med aktiemarknaden är att den periodvis kan vara väldigt volatil och svänger än upp, än ner. Många försöka kapitalisera på svängningarna genom att försöka tajma sina investeringar och hoppa in och ut i rätt tidpunkt.

Så kallad day trading är väldigt svårt och det är få som lyckas slå index eller ens gå med långsiktig vinst.

Det bästa är att försöka hålla en risknivå som man kan leva med över tid. Det är tålamod och långsiktighet som gäller för att vinna i det långa loppet. För loppet är inte en sprint utan ett marathon.

Fondpaket - Lagom

Se mer och börja spara
IMG_7204

Fondpaket

Spara i fonder är enkelt, även om du inte gjort det förut.

Se alla fondpaket