Idag gick Levlers ägare Söderberg & Partners ut med nyheten att de har förvärvat Aktieinvest av Pareto Securities. Aktieinvest erbjuder en plattform för privatpersoner att spara i aktier, fonder och ETFer och hjälper även företag med exempelvis noteringsprocesser, emissioner och administration av aktiebaserade incitamentsprogram. 

För Levlers del innebär förvärvet av Aktieinvest en strategiskt viktig del i vår satsning på aktiehandel. Vi arbetar för fullt med att utveckla och lansera aktiehandel på Levler som ska sänka trösklarna och göra det enklare för fler att spara även i aktier.

En viktig del i att göra sparande ännu enklare är möjligheten att kunna sätta upp ett månadssparande, något som många erbjuder för fondsparande men som inte är lika enkelt i ett aktiesparande. Där har Aktieinvest utvecklat en lösning för fraktionshandel som det heter, som gör det möjligt att sätta upp ett automatiserat månadssparande även för aktier, vilket vi ser som ett spännande område framåt. Det blir ett värdefullt komplement till Levlers kommande aktiehandelserbjudande och ambition att utmana de stora nätmäklarna.

Affären är villkorad av Finansinspektionens godkännande vilket i normalfallet kan ta upp till sex månader.

/ Louise Hagsten, vd på Levler