IMG_6297
Aktier

Så investerar du i aktier

RISKINFORMATION: HISTORISK AVKASTNING ÄR INTE EN GARANTI FÖR FRAMTIDA UTVECKLING. DE PENGAR DU PLACERAR I VÄRDEPAPPER KAN BÅDE ÖKA OCH MINSKA I VÄRDE. RISKEN FINNS ATT DU INTE FÅR TILLBAKA HELA DET INVESTERADE BELOPPET.

Vad är en aktie?

När du investerar i en aktie blir du delägare i ett företag. Det ger dig möjlighet att ta del av företagets vinst om det bestämmer sig för att göra utdelningar till sina aktieägare. Om du dessutom lyckas sälja dina aktier för ett högre belopp än vad du köpte dem för har du också fått avkastning på din investering. Pengarna har alltså växt och gett dig mer än du började med.

Aktier lönar sig på sikt

Historiskt har aktiemarknaden gått uppåt men kortsiktigt kan det vara stora svängningar så aktiesparande är för de allra flesta en del av ett långsiktigt sparande.

Bara på Stockholmsbörsen finns det över 1000 bolag som noterade som man som privatperson kan handla aktier i så utbudet är enormt av bolag i åtskilliga branscher.

Courtagefri aktiehandel

Levler har idag aktiehandel på Nasdaq Stockholm inklusive First North och all handel är courtagefri till och med 31 mars 2025. Det finns mängder av sorteringsfunktioner för aktier i vår butik där du kan se olika typer av topplistor och få inspiration till ditt aktiesparande.

Börja investera i aktier

Handla aktier