IMG_7204
Spara i fonder är enkelt, även om du inte gjort det förut.

Fondpaket

RISKINFORMATION: HISTORISK AVKASTNING ÄR INTE EN GARANTI FÖR FRAMTIDA UTVECKLING. DE PENGAR DU PLACERAR I VÄRDEPAPPER KAN BÅDE ÖKA OCH MINSKA I VÄRDE. RISKEN FINNS ATT DU INTE FÅR TILLBAKA HELA DET INVESTERADE BELOPPET.

Levler har fem olika fondpaket som du kan börja ditt sparande med eller ta inspiration ifrån. Med Levlers fondpaket får du ett urval av fonder som kan fungera som en bra bas för ett månadssparande. Du väljer helt enkelt ett av paketen och bestämmer därefter en summa att spara varje månad. Som för Levlers alla fonder är det 25 % rabatt på förvaltningsavgiften

Den lägsta gränsen för vad du behöver spara varje gång du använder dig av fondpaketen är för Barnspar 500 kr och för övriga paket 1000 kr. Kvartalsvis görs en genomgång av innehaven. Använder du dig av fondpaketen och vill byta till de aktuella innehaven behöver du logga in och justera ditt sparande i det fondpaket du har.

Är du intresserad av fondpaketens historiska utveckling? Klicka här

Läs mer om våra fondpaket

Magin med ett månadssparande

Börsen tenderar ofta att överraska men en sak som vi vet när vi tittar i backspegeln är att börsen över lång tid skapar värdetillväxt och förutsättningar att få i gång den magiska ränta på ränta-effekten och där är ett månadssparande ofta ett svårslaget sätt för att dra nytta av börsen.

Över tid presterar aktiemarknaden nämligen bättre än exempelvis ett sparkonto och eftersom ränta på ränta visar sig över lång tid så kan du maximera effekten genom att konstant vara investerad i aktier eller fonder.

Vilken kontotyp ska jag spara i?

Investeringssparkonto (ISK) har många fördelar som för det till ett populärt val för sparare. ISK är särskilt gynnsamt för långsiktiga sparare som planerar att hålla sina tillgångar under en längre tid. Då du själv slipper redovisa varje köp och sälj på deklarationen är det en bekväm kontotyp för de flesta.