Riksbanken har i snabb takt höjt reporäntan efter en lång tid av låga räntor och har även flaggat för höjda räntor framåt. Det har gjort att boräntorna stigit och att även vissa räntor på sparkonton har stigit. Som en följd av högre marknadsräntor inför nu vi på Levler ränta på Investeringssparkonto (ISK) för de tillgångar som ligger likvida på kontot. Räntan som vi kommer erbjuda är för närvarande 1,00 %.

Ända sen ISK lanserades för 10 år sen har ränteläget varit lågt men stigande räntor är en av orsakerna till att börsen fallit tillbaka och att fler sparare ser sparkonto som ett alternativ för en del av sitt kapital. Även om ISK i första hand är till för ett sparande på börsen så har vi sett att det finns en stor efterfrågan hos sparare att få ränta på sitt ISK för de likvider man har på kontot i samband med exempelvis försäljningar eller insättningar.

För oss på Levler är det viktigt att driva på utvecklingen i branschen och utmana traditionella strukturer med kundernas bästa för ögonen och med ränta på ISK erbjuder vi ett bra alternativ till ett traditionellt sparkonto.

Likvidräntan betalas ut månadsvis och beskattas som andra ränteintäkter med 30 %.

Vi har nu över 2000 fonder på plattformen och samtliga har givetvis 25 % rabatt på förvaltningsavgiften. Håll också utkik under hösten då vi kommer lansera vår web som en komplettering till att köpa och sälja fonder i appen.

Louise Hagsten, VD Levler